marți, 25 mai 2010

Sportul si dieta: cuvintele cheie pentru un trup armonios

Imediat cum isi face simtita prezenta , primavara aduce o data cu ghioceii si martisoarele mania regimurilor „minune”. A trecut iarna, iar acum chiar nu mai ai nicio scuza. Oricat ai cauta . Degeaba. Stii si tu doar. Asa ca trebuie sa iei actiune si te gandesti cu groaza , de multe ori, la idee de sport si dieta. „Nu putea sa fie iarna pe vecie ca sa am o scuza”?! Gandesc probabil multe dintre noi. Ei bine , nu , nu se poate sa fie forever iarna , asa ca sa trecem la treaba!
In primul rand sportul. Daca nu ai facut exercitii in aceasta perioada , incepeti cu ceva mai lent si mai simplu (aparent cel putin ). De exemplu , Pilates. Ca o impatimita a sportului ce sunt, va recomand aceste exercitii. Sunt legate de multe posturi din yoga care nu cer o conditie fizica extrordinara. Dupa aceea puteti trece la un nivel mai sus , sa spunem, puteti opta pentru tae-bo sau step ( preferatele mele). Exercitiile cardio sunt extrem de sanatoase si, ca specialist in domeniu, pot sa va spun ca va ajuta sa aveti si o inima sanatoasa. Studiile arata ca cei care practica astfel de exercitii nu au aproape niciodata probleme cardiovasculare.

Alergarea este iarasi o metoda foarte sanatoasa de a incepe acest sezon. Putine femei stiu ca acest sport pune in miscare 90% din muschii nostri. Deci in loc sa te chinui cu exercitiile de tip fitness poate nu ar fi rau sa iti rezervi timp sa faci jogging macar de 3 ori pe saptamana. Daca mai faci si vreo 200 de abdomene in fiecare zi s-ar putea sa ai niste surprize foarte placute in cel mai scurt timp. Este unul dintre acele lucruri care chiar functioneaza. Mersul pe bicicleta este foarte mediatizat in ultima vreme , lucru care nu poate decat sa ma incante pentru ca este foarte eficient si te poate ajuta sa fii mereu in forma.

Mancarea ar trebui de asemenea sa fie cat mai „sanatoasa” macar in aceasta perioada. Este bine sa facem niste cure de detoxifiere e foarte indicat sa apelam la sucurile naturale cum ar fi cele de sfecla si telina. Daca vreti o varianta mai „light” sunt foarte bune si sucurile de rosii, morcovi combinate cu cele de fructe. Este foarte necesar sa suplimentam vitaminele ( stiti voi , astenia de primavara) . Sunt bune si cele luate din comert , in combinatie cu o dieta cat se poate de „verde”. Specialistii in nutritie recomanda sa consumam tot felul alimente si suplimente care ne pot ajuta sa avem o viata mai sanatoasa. De data aceasta ma refer la urmatoarele:spirulina, noni, polen, nuci,etc . Acestea sunt cunosute si folosite inca din trecutul indepartat . Anumite plante de acest gen te pot ajuta sa scapi si de durerile cotidiene ( de cap, spate, picioare etc.) pentru ca contin tot felul de substante care lipsesc in corpul nostru , motiv pentru care avem respectivele dureri.
Medicametele nu sunt totul. Apropo , stiati ca 2 maini pline cu caju , sunt echivalentul unei pastile de Prozac?! Cercetatorii ajung la concluziile stramosilor nostri, care se descurcau foarte bine si fara aspirine si tot felul de alte variatiuni.
Foarte bune sunt si curele cu ceaiuri . Ajuta mult la elimirarea toxinelor si in felul asta putem sa bem mai usor cei 2 litri de lichide necesari unui metabolism sanatos.

Daca trupul trebuie „curatat” , la fel si spiritul. Cred ca ar fi bine sa profitam de vremea frumoasa care vine si sa facem niste plimbari lungi si relaxante. Dar nu in parc. Ci in padure , unde e adevarata natura , acolo unde poti primi bucurie si emotie . Sa te simti copil din cand in cand este un lucru mare...

Un comentariu:

  1. esti o adevarata minune scumpetea mea...cate lucruri utile am invatat de la tine...iti multumesc ca existi:*:*:*

    RăspundețiȘtergere